NRG - nuclear for life

Nuclear for life

Nuclear for life
Hoe breng je nucleaire dienstverlening tot leven? Het is de zoektocht die het NRG marketing- en communicatieteam onder leiding van Rosali Meijer en Phenster zijn aangegaan.

Positionering
Phenster wordt door organisaties betrokken voor de praktische vertaalslag van een nieuwe positionering naar de beeldstijl. Dit gebeurt zowel in samenspraak met het positioneringbureau als zelfstandig.

Drie pijlers voor beeld
De brand story rust op drie pijlers

  • For a better future
  • Exploring new territory
  • Playground for passionate people

Phenster maakt een start met het verzamelen van beelden die in de breedste zin kunnen passen bij deze onderdelen. Daarnaast worden concurrenten en andere relevante spelers bekeken en beoordeeld. Aanvullend wordt er gekeken naar interessante uitwerkingen in beeld die buiten de branche liggen.

Creatieve sessie
Met het team wordt er gekeken wat wel en niet meegenomen kan worden voor de eigen beeldstijl. Dit is een mix vanstijlelementen, conceptmatige invalshoeken en technische eigenschappen dat in losse woorden wordt opgeplakt op post-it’s in de ruimte. Om te weten te komen wat vooral niet bij de organisatie past is ook een goede uitkomst. De exacte invulling komt later.

Door deze gezamenlijke verscherping is de daaropvolgende moodboardsessie (zie onderstaande foto) geen discussie over mooi of lelijk, maar of een beeld voldoet aan gestelde kenmerken die in de ruimte hangen. Zo kan er een stijl ontstaan die verder weg ligtvan persoonlijke voorkeuren, maar juist beter aansluit bij de positionering.


Uitwerking
Welke toevoegingen kan het moodboard nog gebruiken? Welke beelden vallen er toch (net) buiten? Als dit samen is gekomen tot een nog sterkere variant van het moodboard kan er begonnen worden met het ontleden van de stijl. Dit gebeurt op twee manieren:

Stijl: wat voor type beelden overheersen en hoe is dit te vatten in woorden
Techniek: licht, kleur, scherptediepte, energie, nabewerking, positie van personen/elementen, gelaagdheid

De juiste maker(s)
Het vormt de basis voor een eerste uitwerking van beeldrichtlijnen en het bekijken van portfolio’s. Phenster maakt een voorstel van een aantal fotografen die passen bij de richting. Met de uitgekozen beeldmaker(s) kunnen afspraken gemaakt worden over tarieven en gebruikslicentie.

Shootbegeleiding, stockbeeld zoeken
Door COVID-19 zijn er in 2020 nog lang niet alle onderdelen van de beeldstijl even goed aan bod gekomen (met name for a better future nog niet). Vanwege de vitale functie van NRG voor onder andere de medische wereld wordt extra voorzichtig omgegaan met het fotograferen op locatie. Veiligheid gaat boven alles.

Wel heeft Phenster een aantal shoots met medewerkers kunnen begeleiden. Dit houdt in dat er op locatie in samenwerking met de opdrachtgever de stijl bewaakt wordt. Daarnaast is er gezocht naar bestaand beeld voor publicaties die in lijn liggen met de uitgewerkte stijl, zoals de foto van de brug hieronder.

Hopelijk kan er in het voorjaar van 2021 een mooi vervolg worden gegeven aan dit unieke project! is jouw organisatie ook toe aan een nieuwe fotografiestijl/beeldstijl? Neem dan contact op voor een kennismaking.

client:
NRG

opdracht:
nieuwe fotografiestijl

locatie:
Petten

  • NRG - nuclear for life - Phenster NRG - nuclear for life - Phenster NRG - nuclear for life - Phenster NRG - nuclear for life - Phenster NRG - nuclear for life - Phenster NRG - nuclear for life - Phenster NRG - nuclear for life - Phenster NRG - nuclear for life - Phenster NRG - nuclear for life - Phenster NRG - nuclear for life - Phenster NRG - nuclear for life - Phenster

Meer weten over deze case van NRG - nuclear for life?
Mail of bel Phenster op: T. +31 (0)35 700 97 16